Marius van Dokkum is een veelzijdig schilder. Hij hanteert een breed palet en vertelt mooie verhalen. Zijn onderwerpen zijn divers, van treurende peren tot ‘Opa Jan’ en van serieuze stillevens naar humoristische voorstellingen.

Van Dokkum is niet alleen een schilder, maar ook een verhalenverteller. In zijn vrije onderwerpen vertelt hij het verhaal van de gewone mens in een soms ongewone situatie. Deze situaties worden vaak vormgegeven met een knipoog en geven de schilderijen een humoristische uitstraling. 

Als kind was Marius van Dokkum (Andijk, 1957) al goed in tekenen en wilde hij graag kunstschilder worden, dit heeft hij zijn hele leven doorgezet. Na een korte periode in de landbouw volgde Marius zijn opleiding aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen met als hoofdvak illustratie. Na zijn studie ging Marius zich verdiepen in het schilderen met olieverf, waarbij hij hulp kreeg van collega-schilders. In 1986 vestigde Van Dokkum zich in het Veluwse Ugchelen, waar hij nog steeds werkzaam is als schilder, tekenaar en illustrator. De vrije onderwerpen zijn vaak een humoristische weergave van de werkelijkheid en laten de moderne samenleving zien.

Zie voor meer informatie over deze humorvolle expositie in Slot Zeits van 4 juli tot 27 september 2017: Lachende Liefde - Slot Zeist

 

Laatste nieuws artikelen
Opnieuw bekroond met 9.5/10 - 22 februari 2021 TRAVELLER REVIEW AWARD 2021
Extra veilig verblijven tijdens deze lockdown - 22 februari 2021 We verhuren slecht één studio
Herfstwandelen in Coronatijden - 25 oktober 2020 Op een rode paddestoel
Door Corona veel mensen op vakantie in NL NIKS MIS MET 'N VAKANTIE IN EIGEN LAND
BookingCom gasten waarderen onze B&B met een 9.5 - 29 januari 2020 TRAVELLER REVIEW AWARD 2020