Op het gebied van kunst en cultuur kun je in Utrecht alle kanten op. Dwaal rond in een van de interessante musea of  bezoek een galerie. Er zijn er tientallen. Denk bijvoorbeeld aan het Nijntje Museum, het Hendrik Schröderhuis, de Botanische Tuinen, het Waterlinie Museum, het Spoorwegmuseum of het Catharijne Convent. Qua galerieën zit je ook goed, bijvoorbeeld Grachten Galerie of Morren Galleries. Zie voor meer informatie en een overzicht van de lopende tentoonstellngen: Musea & Galerieën Utrecht.


Onze aanrader 

Het Rietveld Schröderhuis (prominent op de werelderfgoedlijst) is onze favoriete museum in de stad Utrecht. Het huis is een onderdeel van het Centraal Museum en is het architectonische hoogtepunt van de kunststroming De Stijl. Het huis is in 1924 ontworpen door de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld in opdracht van weduwe Truus Schröder. Het huis is niet alleen ontworpen maar ook ingericht door Gerrit Rietveld (1888-1964). Het huis is ontworpen volgens de principes van De Stijl. Kenmerkend voor de stijl zijn de vloeiende overgangen tussen binnen en buiten door het openbreken van de gesloten gevels. Ook het gebruik van de primaire kleuren rood, blauw en geel (naast wit, grijs en zwart) zie je terug in deze stijl.

Dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur. Op maandag gesloten. Op vrijdag geopend tot 21.00 uur. Reserveren noodzakelijk 

Zie voor meer informatie: website rietveld schroeder huis

Speciaal Arrangement

Als je interesse hebt in kunst, is het speciaal samengestelde Kunst Arrangement van Studio De Bilt wellicht iets voor je. 

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op